Executive power coaching

exective_power_coachingVezetőnek lenni remek dolog! Valódi kihívás az ember életében. Amikor az irányítás képessége kiteljesíti a szakmai kompetenciákat.

Vezetővé csak válni lehet. Ha a belső metamorfózis nem történik meg, akkor az illető csupán főnök marad. Annak is vannak előnyei, de nincs „varázsa”.

A jó vezető arról ismerszik meg, hogy az általa vezetett cég, intézmény, vállalkozás prosperál. Elenyésző, vagy nincs is fluktuáció, mert a munkatársak imádnak a keze alatt dolgozni.

Persze a vezetés mindig felelősséggel is jár. A vezető nem csak önmagáért felelős. Döntéseivel nap, mint nap nagyobb dimenziókat mozgat meg. Gazdasági, társadalmi, szervezeti kihatásai vannak a jelenlétének, kompetenciáinak, döntéseinek.

A jó vezető példakép a beosztottai számára. Akarnak olyan lenni mint Ő. Kiváló tulajdonságok, széles látókör, előrelátási képesség, igazságosság, bölcsesség, erő. Vezetői erő, példamutatás!

A vezetőnek nem csak szakmai kihívásokkal kell szembe néznie, hanem azzal a ténnyel is, hogy ő az első embere annak a cégnek, amit vezet. Nagyszerűvé kell válnia. Ez néha bizony fárasztó dolog. És nagy felelősség. Gyorsan kiéghet az ember ebben a folyamatban. Hatalmas erőket kell tudni megmozgatnia magában, különben elveszik az ereje. A vezetői erő.

Az executive power coaching éppen azt a célt szolgálja, hogy segítségére legyen a vezetőnek. Abban, hogy énje legjobb formáját tudja hozni, a kiégés veszélye nélkül! A vezetőnek olyan tökéletes víziójának kell lennie, ami átvihető. Nem csupán „le lehet gyártani”. Hanem vonzó jövőszcenárió. Amiben nem csupán ő maga képes hinni, hanem ami olyan magával ragadó terv, amiért az „emberei” is lelkesedni tudnak.

Nem csupán a stressz helyzeteket kell jól bírnia. Nem csupán az a nehézsége, hogy a gondjait nem beszélheti meg, és ki a saját beosztotti környezetében. Olyan folyamatos megújulási képességre is szert kell tennie, amivel méltán követni képes a változásokat. Illetve tovább megyek! Egy kicsit a várható változások elé is kell látnia. Egyféleképpen Superman, vagy ha női vezető, Superwoman képességekkel kell bírnia. Ez pedig nagy kihívás! De nem lehetetlen.

Az executive power coaching éppen ezt célozza meg! A vezetői erő legjobb dimenzióinak feltárását, és kiaknázását!

Csaba Beatrix

mester mediátor

IACM-CMM fokozatú tanácsadó