Humán erőforrás innováció

A megújulási képesség a humánerőforrás szektorban egyenesen követelmény. Mégsem általános nézőpont úgy tekinteni a munkavállalóra, mint megújuló energiára. Pedig ez a tényező óriási potenciált jelenthet a munkáltató számára.

– A gondolkodásbéli, fizikai és érzelmi megújulási képesség, egyféleképpen záloga magának az életnek.

– Munkaadónak és munkavállalónak egyaránt érdemes elgondolkodni a humánerőforrás innovációs szemléletén. A megújulási képességet lehet fejleszteni, az ezzel összefűzhető tudást el lehet sajátítani. Akár egyéni, akár csoportos formában, céltól, habitustól, és belső indíttatástól függően.

– Az ember fejlődésre képes, amit képzéssel, gyakorlati (tapasztalati) úton és elméleti tudás gyarapítással érhetünk el. A tudás bázis téma specifikusan, és általános értelemben, meglehetősen széles spektrumban fejleszthető.

– Vezető beosztásban naponta felelősséget vállalóknak azért is ajánlott, mivel folyamatos innovációs és megújulási képességükön cégek, vállalkozások sorsa múlhat.

– A munkavállalók viszonylatában pedig azért érdemes ezzel a témával bővebben megismerkedni, a megújuló energiaforrás képességükkel tisztában lenni, az erőforrások alkalmazását elsajátítani, mert a munkahely megtartási képesség nőhet általa. Karrierváltás, munkahely váltás esetén pedig konkrét segítség lehet.

Konzultációk és fejlesztő tréningek is megrendelhetők. Nem csak munkáltatóknak ajánlom.
Közösségfejlesztés terén is remek módszer, ha egy csoporton belüli humán kapacitás és erőforrás felméréssel elősegíthető a hatékonyabb működés.

Csaba Beatrix
humánerőforrás szakértő
+36 30 3378450