Művészeti mediáció

 

művészeti mediációA művészek világa csodálatos világ! Szenzibilisek, fogékonyak egy másik lelki-szellemi tartomány információira, amelyeket valódi tudással képesek közvetíteni, átadni másoknak. Ugyanakkor érzékeny emberekként, látszólag sokkal inkább képesek megbántódni, mint a „civil” társadalom tagjai. Azok, akik művészek mellett élnek, vagy bármely művészeti ágban tevékenykedőket segítenek az alkotó munkában, gyakorta szembesülnek ezzel a kérdéssel. Emellett művészek egymás közötti munka kapcsolatukban is rendkívül érzékenyen reagálnak konfliktusokra, nézetkülönbségekre. Gyakorta heves reakciókat vált ki belőlük mások viselkedése, hozzáállása, kritikája, személyes reakciója.

Ezekben az esetekben mindenképpen érdemes mediátor szakemberhez fordulni, mert az alkotó munka csodája, semmihez sem mérhető értékkel bír az emberek számára. Érdemes elsimítani minden konfliktust, ami csak egy csipetnyit is befolyásolhatná, vagy megnehezítené az alkotás folyamatát. Illetve befolyásolhatná a végeredmény nagyszerűségét!

Ebbéli személyes tapasztalataim végigkísértek eddigi életem során. Nem csupán a televíziós alkotó munkában szerzett közel 30 éves tapasztalatom mérvadó. Hanem mivel színházi környezetben nőttem fel, azok a megélések is mélyen beívódtak személyes világomba, saját bőrömön is megtapasztalva az érzékenység következtében kialakulni képes helyzetek alkotói, családi, emberi vonatkozásait is.

Csaba Beatrix

mester mediátor

IACM-CMM fokozatú tanácsadó