Munkahelyi mediáció

 

munkahelyi_mediációOlyan esetekben érdemes mediátor segítségét kérni munkahelyi mediációra, amikor a munkatársak között látszólag feloldhatatlan problémák alakulnak ki. Ám a munkahelyi vezető nem elbocsájtással kívánja megoldani a helyzetet. Azokban az esetekben is érdemes mediátor szakemberhez fordulni, amikor kényes ügyben kell megegyezésre jutni a cégen belül, vagy megállapodást kell elérni más intézménnyel, céggel, vállalkozással valamilyen témakörben, és a korábbi tárgyalási kísérletek nem vezettek eredményre.

Munkahelyi mediáció segíthet abban az esetben is, amikor munkaadó-munkavállaló között alakul ki konfliktushelyzet.

Érdemes mediátor szakember segítségét igénybe venni minden olyan esetben, amikor belső döntéshozatali feszültség alakul ki.

Azokban az esetekben is hasznos a külső szakember bevonása, amikor az Organigramban történő változás miatt, a hierarchia rendszerében létrejövő módosulás okozta konfliktushelyzetek megoldásának szükségszerűsége kerül a fókuszba.

Érdemes minden esetben mediátort bevonni a megbeszélésekbe, amikor vitás, vagy kényes ügyben kell megállapodást elérni az érintettek között, és nem megengedhető, hogy a nézeteltérések esetleg a jogi útra terelés fázisába juthassanak.  Akár cégen belüli, akár más cégekkel kapcsolatos ügyről legyen szó.

Csaba Beatrix

mester mediátor

IACM-CMM fokozatú tanácsadó