Vezetői mediáció

 

vezetői _mediációElőfordul, hogy a vezető, és a beosztott nem találja meg a közös hangot. Előfordul, hogy a beosztott, a céges hierarchiában betöltött pozíciójától függetlenül, nem képes felvenni a kívánt ritmust, vagy nem képes azonosulni a cég víziójával. Ám ettől még olyan megfelelő szakember, akinek a munkájára, tudására, a Cég méltán számítana. Olyan is előfordul, hogy egyszerűen csak nem érti meg, az elvégzendő feladat időszerűségét. Ezekben az esetekben célszerű mediátort bevonni a munkába.

Olyan esetekben is érdemes mediátorhoz fordulni, amikor a Felsővezető, a Cég első embere, és a Tulajdonos között fordul elő nézetkülönbség.

Mert nem lehet mindent erőből megoldani. Ezért érdemes mediátor segítségét igénybe venni akkor is, amikor Felsővezető – Középvezető közötti konfliktushelyzet alakul ki, mivel ha ezeken a szinteken nincs közös vélemény, a tervek megvalósítása komoly problémákba ütközhet.

Érdemes mediátort bevonni a megbeszélésekbe, amikor vitás, vagy kényes ügyben kell megállapodást elérni az érintettek között. Akár cégen belüli, akár más cégekkel kapcsolatos ügyről legyen szó.

A mediátor nem csupán abban segít, hogy vitás kérdésekben a felek megegyezésre jussanak. A mediátor a vezető számára olyan jövőszcenárióval is szolgálhat, ami nagyban megkönnyítheti a vezető munkáját, akár a kitűzött célfeladatok megvalósítását szolgáló megoldási lehetőségek optimalizálását is.

Csaba Beatrix

mester mediátor

IACM-CMM fokozatú tanácsadó