Sajtó mediáció

sajtó_mediáció Alkotóvá válni nagyszerű dolog. A médiában szakemberré válni, különleges lehetőség. Azonban a véleményalkotás, annak szabadsága, és megjelenítési formája a média bármely területén, nem csupán jó dolog, hanem kiemelt felelősség is. Számos esetben alakulhat ki nézeteltérés művészek, közszereplők, és a sajtó munkatársai között egy-egy megfogalmazás, vélemény, kritika, komment kapcsán. Mindegyik fél érzékenyen reagál konfliktusokra, nézetkülönbségekre. Gyakorta heves reakciókat vált ki belőlük mások viselkedése, hozzáállása, kritikája, személyes reakciója.

Ezekben az esetekben mindenképpen érdemes mediátor szakemberhez fordulni, aki elősegítheti a békés megegyezést vitás helyzetekben.

Nem csupán tanácsadói képzettségem hátterére alapozom sajtó mediátori tevékenységemet. Személyes tapasztalataim, a televíziós alkotó munkában szerzett 28 éves munkatapasztalatom is mérvadó. Emellett publikálok újságíróként, és évek óta futó saját rádióműsorral is aktív média szakember vagyok. Mindezen személyes érintettség miatt is fontosnak éreztem, hogy a sajtó mediációt felvegyem a mediátori szakterületeim közé.

Csaba Beatrix

mester mediátor

IACM-CMM fokozatú tanácsadó